Vállalkozói alapismeretek

Egy jó ötlet – egy karrier kezdete

Amikor egy megfelelő elméleti tudással, némi szakmai gyakorlattal, pályaismerettel rendelkező lelkes fiatal keresi a kihívásokat, érzi magában azt a kreativitást, ami túlnő az alkalmazotti keretek nyújtotta lehetőségeken és önállóan, anyagi felelősséget is vállalva lépne ki a munka világába, igen hasznos lehet tapasztalt szakemberektől, sikeres vállalkozóktól elsajátítani egy vállalkozás indításához szükséges ismereteket, a működéshez szükséges kompetenciákat, megismerni már sikeres vállalkozók életútját, szembesülni a várható nehézségekkel és azok leküzdésének módjaival.

A Széchenyi 2020 keretében megjelent a „Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása” című (GINOP-5.2.7-18 kódszámú) felhívás.  A felhívás keretében támogatási kérelmek benyújtása 2018. év november 16. 9:00 órától 2018. év november 30. 12:00 óráig lehetséges.

A program célja a Magyarország kevésbé fejlett régióinak területén új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező, vállalkozói szemlélettel rendelkező, 18-30 év közötti fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására, üzleti tervük kialakításához nyújtott ismeret- és készségfejlesztéssel, valamint vissza nem térítendő források támogatásával a jóváhagyott üzleti terv alapján indított vállalkozásuk tőketámogatásához. 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a Felhívás 4.3. fejezetében szereplő beadási időpont irányadó jellegű. Támogatási kérelem beadására kizárólag azt követően nyílik lehetőség, hogy a GINOP Éves Fejlesztési  Keretének megállapításáról szóló 1006/2016. (I.18.) Kormányhatározat módosítása hatályba lép.

A pályázat kiírása megtekinthető a következő oldalon: Fiatalok Vállalkozóvá Válása

A pályázat komoly társadalompolitikai, foglalkoztatáspolitikai jelentőséggel bír, célja a 18-30 év közötti fiatalok munkanélküliségének csökkentése, a foglalkoztatási lehetőségeik bővülése a vállalkozóvá válás és az induló vállalkozások fejlesztését szolgáló intézkedések révén.

További pályázatokat a palyazat.gov.hu oldalon nyomon lehet követhetni (Széchenyi 2020).

Egyetemi kereteken belül is tervezzük Vállalkozói ismeretek című kurzus indítását.

Frissítés dátuma: 2019.02.07.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.