Tréningek

A Hallgatói Karrierközpont a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi Karával együttműködve többféle tréninget szervez az egyetemi hallgatóknak:

  • Kommunikáció és testbeszéd: A tréning célja, hogy a hallgatók alapvető kommunikációs ismereteket szerezzenek, és elsajátítsák a gyakorlatban a helyes és választékos beszéd, valamint írás fontos összetevőit. Megtanulhatják, hogyan kommunikálunk testünkkel, mit üzennek a gesztusaink, a mimikánk, és gyakorolhatják, hogyan kell a verbális és non-verbális jeleket összeegyeztetni.
  • Kulcsképességek fejlesztése a karrierépítésben: A karrierünk építéséhez számtalan fontos képesség fejlesztésére van szükség. Ezekkel a tréning során közelebbről is megismerkedhetnek a hallgatók. Változatos feladatokon, játékokon, szituációkon keresztül megtudhatják, hogy bizonyos kompetenciákban mennyire erősek, és ezáltal fejlődik az önismeretük is.
  • Tanulási technikák a gyakorlatban: A tanulás végigkísér az egész életünkön. Az egyetemi tanulmányok alatt fontos, hogyan tanulunk, ugyanis a sok ismeretet minél gyorsabban, minél hatékonyabban kell elsajátítani. Ebben segít a tréning, hogy különböző tanulási technikákat, stratégiákat kipróbálva a hallgatók kiválaszthatják a számukra legegyszerűbbet és leghasznosabbat, amellyel könnyebbé válik a tanulás.
  • Hatékony időgazdálkodás: Az időgazdálkodás életvezetésünk egyik alapvető eleme. Ha az időnket hatékonyan osztjuk be, sokkal több feladatot tudunk elvégezni egy nap, így céljainkat is könnyebben elérhetjük. A tréningen számos olyan témáról van szó, ami az egyetemi hallgatók nehézségei közé tartozik, mint például az időrabló tevékenységek, a jó szokások kialakítása vagy a halogatás.
  • Álláskeresési technikák: Az egyetemistáknak pályakezdőként számtalan problémával kell megküzdeniük, amelyekre a szakirányú tanulmányok nem mindig készítik fel őket: dönteniük kell, hogyan indulnak el a karrierépítésben, önéletrajzot, motivációs levelet kell írniuk, meggyőzővé és határozottá kell válniuk, hogy felkészülten érkezzenek az állásinterjúra stb. A kurzus gyakorlatias, interaktív feladatok segítségével készíti fel a hallgatókat az álláskeresésre.

Angol nyelvvel a munka világában (EPL) – az Idegennyelvi Központ szervezésében 

Felvehető: a képzés 3. félévétől 

A képzés célja angol nyelvből középfokú (B2) nyelvtudással rendelkező hallgatók számára olyan gyakorlati nyelvtudás biztosítása, amely megkönnyíti a munkába állásukat és a későbbi munkavégzésüket. A képzést elvégzők könnyen tudnak állást keresni angol nyelven: használni tudják a hirdető felületeket és internetes oldalakat, össze tudják állítani pályázati anyagukat, fel tudnak készülni az állásinterjúra. Emellett segítséget kapnak a későbbi munkájukhoz is: megtanulnak hatékonyan kommunikálni szóban és írásban a közvetlen és vezető munkatársakkal, külső üzleti partnerekkel, képessé válnak a szakmájukhoz kapcsolódó előadások megtartására, szakmai viták lefolytatására, érveléseik megfelelő stílusban történő tálalására, adott műfajú hivatalos levelezés folytatására. 

 

A 2019/2020-as tanév második félévében az alábbi tréningeket hirdetjük meg:

  • Kommunikáció és testbeszéd
  • Álláskeresési technikák
  • Hatékony időgazdálkodás

Bővebb információ a kurzusokról a Neptunban!

Frissítés dátuma: 2020.02.19.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.