Rendezvények

A Hallgatói Karrierközpont tanácsadásaival, szolgáltatásaival több rendezvényen is részt vesz.

 • DExpo: A Debreceni Egyetem legnagyobb beiskolázási rendezvénye, melyen a középiskolás diákoknak lehetőségük van bepillantani az egyetem életébe: tanórát látogathatnak, beszélgethetnek a hallgatókkal, bejárhatják a campusokat. A Hallgatói Karrierközpont két programot koordinál a rendezvényen belül: a pályaorientációs tanácsadást, ahol a tanulók teszteket tölthetnek ki, majd ezt egy konzultáció keretében beszélhetik meg a tanácsadókkal. A rajzos pszichológiai tanácsadás keretében egy rajzból kiindulva indul el a pályaorientációval kapcsolatos beszélgetés.

 

 

 

 • Állásbörze: Az állásbörzék legnagyobb előnye, hogy igen hatékonyak: egy időben egy helyen találkoznak egymással az álláskeresők és az álláskínálók. A munkát kereső nem látatlanban keresgél, hiszen itt egy nap akár 15-20 cég képviselőjével is egyeztethet, odaadhatja nekik az önéletrajzát, és még egy gyors próba-állásinterjún is részt vehet. A munkaadók pedig egy nap alatt több száz álláskeresővel is egyeztethetnek, így ugrásszerűen megnő annak az esélye, hogy gyorsan megtalálják a megfelelő embert a pozícióikra. Éppen ezért az is előfordul, hogy egy nagyobb cég akár 4-5 HR-essel érkezik egy ilyen rendezvényre, hogy maximálisan ki tudja használni a lehetőségeket. Akinek pedig még nincs konkrét célja és elképzelése álmai munkahelyéről, annak azért érdemes felkeresnie a rendezvényt, mert most is várják a pályaorientációs szakemberek és szolgáltatások. A grafológusok megvizsgálják az írását, hogy meg tudják mondani, a személyiségjegyei alapján milyen típusú munka lehet neki a legalkalmasabb. A próba-interjús kabinokban „eljátszhatják” az interjút, melynek a végén az interjúztatók elmondják neki, mire kell majd figyelnie, ha élesben kerül bele egy ilyen szituációba. Karrier-tanácsadókkal beszélgethet arról, milyenek az aktuális munkaerő-piaci trendek, hol érdemes elhelyezkednie, vagy hogyan érdemes elkezdenie a felkészülést egy állás megpályázásához. Szakemberekkel konzultálhat az önéletrajzáról és a motivációs leveléről, hogy a leghatékonyabb formát válassza ki munkakereséskor. Bővebb információ: az állásbörze honlapján.

 

 

 • “Szelet a vitorlába” Pályaválasztási Kiállítás: A Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal minden ősszel megrendezi pályaválasztási kiállítását, melynek célcsoportja elsősorban a 7-8. osztályos általános iskolások, de több középiskola diákjai is részt vettek a kiállításon. A Debreceni Egyetem megjelenését a Karrierközpont koordinálja a hallgatói képviselőkkel együttműködve. A DEHÖK bizottságainak tagjai is segítették az érdeklődők tájékoztatását. 

 

  Frissítés dátuma: 2018.11.30.


  Tisztelt Felhasználó!

   

  A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

  A tájékoztatót megismertem.