Küldetés

A Debreceni Egyetem Hallgatói Karrierközpontja évek óta azon fáradozik, hogy az idejáró diákok a magas színvonalú szakmai tudás mellett olyan más készségeiket is fejlesszék, amelyek segítségével jobban boldogulnak az életben, találnak megfelelő állást, építenek számukra ideális életpályát.

Szeretnénk, ha diákjaink lelkileg-szellemileg felkészülten, jó tanácsokkal, technikákkal és ötletekkel érkeznének a munka világába. A szakmai tudás mellett ugyanis nagyon fontos, ha az ember tisztában van képességeivel, adottságaival, majd a kettőt megfelelően tudja hasznosítani és érvényesíteni – egy nagyszerű karrier, sikeres élet reményében.

A karriertervezést természetesen nem lehet elég korán elkezdeni, éppen ezért már az egyetemi tanulmányok alatt bele kell vágni a „felkészülésbe”: ebben az időszakban gyorsan lehet fejleszteni azokat a kompetenciákat, amelyek segítik álmaink állásának megtalálását. A hallgatók általában még diploma előtt sem elég felkészültek ebben a témában, gyakran nem tudják pontosan, hogyan kell elindulni, hogyan kell a számukra legmegfelelőbb munkát megtalálni, és milyen feltételek, tudás és tapasztalat szükségesek az esélyek növeléséhez. Előfordul, hogy egy diák az egyetemi évei alatt szembesül saját személyiségének erősségeivel és gyengeségeivel, amelynek ismerete nagyban segítheti a munka világába való beilleszkedést. Ezt néhány tréningen könnyen lehet fejleszteni: segítünk a kommunikációban és az önismeretben, hogy biztosabb legyen az önmenedzselés.

Senki nem születik úgy, hogy tud önéletrajzot írni, tisztában lenne az állásinterjún való megfelelő viselkedéssel vagy az önfejlesztés lehetőségeivel – viszont ezeket meg lehet tanulni!

Frissítés dátuma: 2020.10.19.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.