Közösen az informatikusképzésért

2019, október 28 - 13:35
Az iparvállalatok oktatásban játszott szerepének növelése a cél – hangsúlyozta Hajdu András dékán a 21. Informatikai Szakmai Napok hétfői megnyitóján. A Debreceni Egyetem Informatikai Karán jelenleg kétezer hallgató tanul.

Mintegy 50 előadást hallhatnak, és 26 vállalati partnerrel találkozhatnak az érdeklődők a 21. Informatikai Szakmai Napokon, melyet október 28-án és 29-én, hétfőn és kedden tart a Debreceni Egyetem Informatikai Kara a Kassai úti campuson.

- Egy olyan fórumot szerettünk volna létrehozni, ahol a hallgatók első kézből szerezhetnek tapasztalatot az iparvállalatok és piaci szereplők elvárásairól, a cégek pedig találkoznak a jövő szakembereivel és az őket képző intézménnyel. Emellett meghatározó cél, hogy növeljük a vállalatok oktatásban játszott szerepét – fogalmazott Hajdu András, az Informatikai Kar dékánja a rendezvény hétfői megnyitóján mondott köszöntőjében.

A kari vezető hozzátette: kétszeres a túljelentkezés az Informatikai Kar képzéseire, melyeken összesen kétezer hallgató tanul. Évente mintegy ötszáz elsőévest vesznek fel, amire szükség is van, hiszen jelentős az igény a képzett informatikai szakemberekre.

- Óriási a piac elszívó hatása, már a diplomaszerzés előtt sok hallgató munkába áll, ezért is fontos ez az esemény, ahol mindkét fél megbizonyosodhat róla, milyen lényeges az egyetemi képzés fejlesztése – mutatott rá Hajdu András.


A 21. Informatikai Szakmai Napokon szó lesz adatvizualizációról, játékfejlesztésről, mobilprogramozásról, az elemi matematika érdekességeiről, a bankinformatika aktualitásairól, a fejlesztők mindennapjairól és a gyakornokokra váró kihívásokról. Idén is angol nyelvű programmal várják a kar külföldi hallgatóit, bemutatkoznak a tudományos és tehetséggondozási műhelyek, valamint megtekinthető a Hungarian Old Computers (HOC) időszaki kiállítás az F02-es teremben.

A részletes program elérhető a rendezvény weboldalán.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.