Tíz éve népszerűsítik az MTMI-pályát

2019, szeptember 19 - 15:29
A város, a Debreceni Egyetem, az Agóra és az NI Hungary Kft. közösen ünnepelte a vállalat tíz éves Mentor Programját csütörtökön. A rendezvényen az oktatók felelősségéről beszélt az egyetem műszaki innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettese, Ailer Piroska.

- Tíz évvel ezelőtt úgy döntöttünk, hogy a tudásalapú gazdaságot helyezzük a város iparfejlesztésének középpontjába. Ennek nyomán stratégiai területté vált az oktatás, ma már rendkívül szoros kapcsolatban vannak a debreceni gazdasági élet szereplői, az önkormányzat, valamint az oktatási intézmények – jelentette ki Papp László polgármester a 10 éves NI Mentor Program ünnepélyes megnyitóján csütörtökön az Agóra Tudományos Élményközpontban.

Ábrahám László, az NI Hungary Kft. ügyvezetője felidézte, hogy bár eleinte sokan kételkedtek benne, ma már látványos eredménye van a tíz éve indított programnak. Több mint 6000 gyerekhez jutottak el, s közülük sokan választották a műszaki, természettudományi, informatikai pályát, amely jóval kiszámíthatóbb és stabilabb jövőt ígér, mint más területek.

A Debreceni Egyetem nevében Ailer Piroska műszaki innovációért és képzésfejlesztésért felelős mb. rektorhelyettes mondott köszöntőt, melyben a pedagógusok pályaválasztásban játszott szerepét hangsúlyozta.

- Fontos cél, hogy minél több fiatalt győzzünk meg az általános és középiskolában – akár már az óvodában – arról, hogy érdemes műszaki, természettudományi, informatikai irányban továbbtanulni. Ezek a pályák versenyképes jövedelmet, biztos megélhetést, munkahelyet, kiváló karrierlehetőséget ígérnek. Ez különösen igaz itt, Debrecenben, ahol az elmúlt évek fejlődése, a folyamatban lévő beruházások, valamint a jövőbeni tervek, célok, elképzelések sok mérnököt igényelnek – mutatott rá Ailer Piroska.

Somogyi Béla, az Agóra Tudományos Élményközpont ügyvezetője beszédében kitért rá, hogy már az Agóra alapításakor fontos cél volt, hogy a diákok ne csak az iskolában, vagy a cégek révén halljanak erről a területről, hanem az intézmény révén jóval kötetlenebb formában ismerjék meg a műszaki és természettudomány színes, izgalmas világát.


A NI Mentor Program évfordulója nyomán a vállalat jutalmazta a kezdeményezésben tíz éve résztvevő iskolákat, többek között a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumát és Általános Iskoláját. Az elismerést Tóvizi Erika Ilona intézményvezető-helyettes vette át.

Sajtóiroda - TPL


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.