Tanévkezdés a köznevelésben a DE-n

2019, szeptember 2 - 15:03
A Debreceni Egyetem bölcsődéjében, óvodáiban és iskoláiban több mint háromezren kezdték el az új tanévet szeptember 2-án. A diákokat sok helyen megújult környezet várta, a nyáron ugyanis jelentős felújításokat végeztek az intézményekben.

A Debreceni Egyetem Bölcsődéjében hétfőtől fogadják a gyerekeket, 23-an kezdik el most a bölcsődés életet. A legidősebb 2 és fél, a legkisebb pedig másfél éves. Az előző nevelési-gondozási évből 22 kisgyermek maradt a bölcsődei ellátásban, akik még nem óvodakötelesek.

Az intézmény óvodájában hétfőn 196 gyermek számára kezdődött el a 2019/2020-as nevelési év, 45 újonnan beíratott kiscsoportossal. A hajdúböszörményi gyakorló óvodába pedig összesen 220 gyerek jár.

A Kossuth Gyakorló Kossuth utcai intézményében 80 elsőssel összesen 670-en, az Arany János téren pedig 606-an ültek be az iskolapadba, közöttük 83 első osztályos diák. A gimnazisták 855-en indították a tanévet, közülük 70 diák kezdte el a 7., 106 tanuló pedig  a 9. évfolyamot.


A DE Balásházy János Gyakorló Középiskolája és Kollégiumában az új tanév 492 diákkal kezdődött, köztük 103 9. évfolyamossal. Az idei tanév újdonsága, hogy elkezdődik a növényvédelmi szaktechnikus képzés az intézményben, mely a korábban megszerzett mezőgazdasági technikus képzésre épülő specializációt jelent. A Balásházy a most indult tanévben ünnepli a jogelőd középfokú intézmény alapításának 80. évfordulóját.

Felújítások az intézményekben

Az elmúlt hetekben, hónapokban a Debreceni Egyetem több köznevelési intézményét is felújíttatta saját forrásból.

A Balásházy Zsálya közben lévő kollégiumát például több mint 180 millió forintból korszerűsítették.

A Kossuth Gyakorló Arany János téri feladatellátási helyén 24 millió forintból kifestették, burkolták az öltözőket, az orvosi szobát, több tantermet, a lépcsőházat és megjavították a kerítést. A Kossuth utcai intézményben mintegy 32 millió forintból végeztek felújítást. A belső udvaron kijavították a burkolatot, kifestették a folyosókat, a lépcsőházat, tantermeket. Az egyik tanári szobába klímát szereltek.

A hajdúböszörményi gyakorlóóvoda felújítására pedig több mint 40 millió forintot fordít az egyetem. 

Sajtóiroda -CzA


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.