DE-hallgatók a Roszatom Hackatomján

2021, április 19 - 11:51
A Műszaki Kar, valamint a Természettudományi és Technológiai Kar hallgatói 22 csapattal vesznek részt a globális atomenergetikai vállalat ötletversenyén. A Roszatom regionális központjának eseményén a legjelentősebb orosz műszaki egyetemek is közreműködnek.

Magyar műszaki karok hallgatói számára hirdetett atomenergetikai témájú feladatmegoldó versenyt a budapesti székhelyű Közép-Európai regionális központja. A kétnapos (április 29-30.) angol nyelvű online Hackatom Hungary-re összesen 24 csapat jelentkezett a Debreceni Egyetemről, a Dunaújvárosi Egyetemről, valamint a Pécsi Tudományegyetemről.

A rendezvényen öt orosz műszaki egyetem – a Moszkvai MEPhI, az MPEI, a Szentpétervári Nagy Péter Műszaki Egyetem, valamint a Tomszki és a Jekatyerinburgi Műszaki Egyetem – tanárai tartanak előadást, melyekben kitérnek a versenyfeladatok témaköreire, amelyek az atomerőművi energiafelhasználás előrejelzésének modellezése mellett, az anyagminőség-ellenőrzési mérési adatok elemzését érintik. Az előadások után hirdetik ki a két megoldandó műszaki feladatot. A csapatoknak 24 óra áll a rendelkezésére, hogy kidolgozzák a megoldásaikat, amelyek ismertetésére a következő napon öt-öt perces prezentációban lesz lehetőségük.

A nemzetközi zsűri nemcsak a feladatok helyes megoldását értékeli, hanem a tömör és ötletes prezentálást is, ami alapján dönt majd a nyertes csapatokról. Az első három helyezett értékes nyereményekben részesül. A verseny résztvevői a koronavírus-járvány és a korlátozó intézkedések feloldása után ellátogathatnak a Paksi Atomerőműbe.

Sajtóiroda

 


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.